Not logged in
 
This Topic is Locked
Jump to page: <<<34567>>> (8 total)
Author
Topic: How bad is the VB on the AE700?
founding member
Joined: Jan 8, 2005
Posts: 47
Alert Moderator
Sorry I can’t be of any help to you; however I would like to thank all of you who have brought attention to this problem. I was all ready to buy the 700 but now will wait for the Benq PE7700.
member
Joined: Apr 4, 2005
Posts: 4
Alert Moderator
Arne,

Have you tried making the flicker tweaks discussed in the post below?

http://www.bigscreenforums.com/forum_topic.cfm?which=110

Others claim these changes and letting the projector burn in a while reduces the VB.
founding member
Joined: Mar 25, 2005
Posts: 14
Alert Moderator
Could somebody with a good digital camera get an up-close screen shot that shows the vertical banding, and post it here?
founding member
Joined: Nov 5, 2004
Posts: 2
Alert Moderator
Hi Wakefield103!
Yes, I tried the flicker tweaks and turned the PJ off after the cool down phase. All these procedures do have a reducing effect on the VB -issue, but don't make it completely go away. I can also say that after a certain burn in phase of 70 to 100 hours it got better, too. But in my case the VB never reduced to a satisfiing condition. I just got my Panasonic replaced yesterday with a new unit, manufactured in January, which out of the box performed better than the old one. I still do see VB even on that new PJ, but hope to be able to reach better result this time using the same procedure as with my first AE700.
Will keep you updated.
member
Joined: Apr 4, 2005
Posts: 4
Alert Moderator
Anyone know if this is caused by a poor manufactoring issues or is it some other reason?

I got to believe that Panasonic would not release a projector that knowingly had problems.

Has Panasonic acknowledged this as as problem for anyone? If so, what are they saying about it?
This Topic is Locked
Jump to page: <<<34567>>> (8 total)