Not logged in
 
Author
Topic: Optoma HD81 Signal Loss
member
Joined: May 5, 2008
Posts: 2
Reply to PostAlert Moderator
I need help with my Optoma HD81. I have my projector installed and it requires approximately 30 or so feet of HDMI and Null Modem cables. On an irregular basis, the lamp goes out. It is not a heat issue -- sometimes it happens after only being on for a few minutes. The video source is not the problem either as it will happen with cable, DVDs, and XBOX. Optoma checked the unit and reported it was working without failure. Some nights it will shut down 3 or 4 times, other nights, it will work without failing. Any help is appreciated!
member
Joined: Aug 3, 2008
Posts: 1
Reply to PostAlert Moderator
I just got my Optoma HD72i 4 weeks ago and mine also did just that.Bulb went off once in 5 min and the other time 20 min of switching it on.

lloyd
member
Joined: Jun 11, 2007
Posts: 1,740
Reply to PostAlert Moderator
Just for grins, try running a different feed, say Video or Component, whatever you have enough of and see if it does on that.

Is the image up until the very moment that the projector shuts down?

Quote (BestTrout on May 5, 2008 10:33 AM):
I need help with my Optoma HD81. I have my projector installed and it requires approximately 30 or so feet of HDMI and Null Modem cables. On an irregular basis, the lamp goes out. It is not a heat issue -- sometimes it happens after only being on for a few minutes. The video source is not the problem either as it will happen with cable, DVDs, and XBOX. Optoma checked the unit and reported it was working without failure. Some nights it will shut down 3 or 4 times, other nights, it will work without failing. Any help is appreciated!